Dışişleri Bakanı Kerry’den 29 Ekim mesajı

Dışişleri Bakanı Kerry’den 29 Ekim mesajı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Kerry, Başkan Barack Obama ve ABD halkı adına, 29 Ekim’i kutlayan Türk halkını tebrik ettiğini ifade etti. Mesajında iki ülke arasındaki yakın ilişkiye değinen Kerry, “Hükümetlerimiz arasındaki ortaklık vatandaşlarımızın güvenliği ve refahı adına hayati önem arzediyor. 60 yıldan uzun bir süreden bu yana yakın birer NATO müttefiki olarak yan yana bölgede ve dünyada karşımıza çıkan ciddi zorlukların üzerine gitmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünün altını çizen Kerry, “Sıklıkla görüşüyoruz. Anlaştığımız ve farklı düşündüğümüz alanlarda her zaman birbirimize karşı samimi ve saygılıyız.” dedi. Kerry, aralarında ekonomi, ticari ilişkiler ve bölgesel tehditler ile mücadelenin de yer aldığı birçok alanda iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendiğini kaydetti.

Türk ve Amerikan halkı arasındaki güçlü bağların hükümetler arasındaki ilişkileri olumlu manada etkilediğine vurgu yapan Kerry, “Amerika Birleşik Devletleri enejik Türk-Amerikan toplumunun evi. Türk öğrencileri kolej ve üniversitelerimizde misafir etme geleneğinden ve vatandaşlarımız arasındaki sosyal ve kültürel bağlardan gurur duyuyoruz. Bu güzel vesile ile Türkiye’ye ve Türk halkına en iyi dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.