Dışişleri Bakanı Kerry, Ankara’dan ayrıldı

Dışişleri Bakanı Kerry, Ankara’dan ayrıldı

Bakan olmasının ardından çıktığı bölge turu kapsamında ilk kez Türkiye’ye gelen  Dışişleri Bakanı John Kerry, Ankara’dan ayrıldı.

Kerry’yi taşıyan uçak, saat 11.40’ta Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan havalandı. Kerry ve beraberindekileri, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve öteki ilgililer uğurladı.

İki günlük Türkiye ziyareti kapsamında, dün öncelikle ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu için elçilik binasında düzenlenenen anma törenine katılan Kerry, Beyaz Saray adına Akarsu’nun ailesine çok az kişiye verilen ”Thomas Jefferson Star” madalyasını takdim etti.


Ardından Ankara Palas Devlet Konukevi’nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerde bulunan ve ortak basın toplantısı düzenleyen Kerry, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edildi.
Kerry ile Davutoğlu, dün akşam Dışişleri Bakanlığı Konutu’nda çalışma yemeğinde tekrar bir araya gelerek görüşmelerini sürdürdü.


Dışişleri Bakanı Kerry, bu sabah da Ankara’dan ayrılmadan önce Anıtkabir’i ziyaret etti.
Avrupa ve Ortadoğu turu kapsamında Ankara’dan önce İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya’yı ziyaret eden Kerry’nin bundan sonraki durakları Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.