Dışişleri Bakan Yardımcısı Jones Türkiye’de

Dışişleri Bakan Yardımcısı Jones Türkiye’de

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kerri-Ann Jones, Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunacak.

    

Okyanus ve Uluslararası Çevre ve Bilim İşleri’nden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Jones’un 2-10 Nisan tarihleri arasında Türkiye’de bulunacağı bildirildi.


ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Jones’un Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Yücel Altubaşak ile birlikte ABD ve Türkiye arasındaki bilim ve teknoloji işbirliğini gözden geçirmek amacıyla düzenlenecek üst düzey bir toplantıya başkanlık edeceği belirtildi.

    

Açıklamaya göre, taraflar 2010 yılında iki ülke arasında imzalanan Bilim ve Teknoloji İşbirliği Antlaşması sonrasında ilk kez biraraya gelecek.

    

Jones’un ziyareti sırasında 10’dan fazla Amerikan kurumu ve araştırma merkezinden temsilciler, biyomedikal araştırma, tarımda inovatif teknolojiler, eğitim teknolojisi, materyal bilimi, sürdürülebilir mühendislik, enerji araştırmaları ve doğal riskler gibi alanlarda yapılabilecek işbirliği konularını görüşmek için Türk mevkidaşlarıyla biraraya gelecek.

    

Jones, Ankara ziyareti sırasında Bilkent Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’nde öğrenci ve akademisyenlerin izleyeceği girişimcilik konulu bir panele de katılacak. Panele ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Bilim ve Teknoloji ile İnovasyon (GIST) İnisiyatifi ve Bilim ve Teknoloji ile Fırsatlar Yaratma (BOOST) Programı’ndan rehberlik yardımı alan ve başarılara imza atmış Türk genç girişimciler de katılacak.

    

Jones, 8-9 Nisan tarihlerinde İstanbul’da, Birleşmiş Milletler Orman Forumu’nda ABD heyetine başkanlık edecek. Jones açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı ve tüm dünyadan bakan düzeyinde katılımın olacağı forumun bakanlara ayrılmış bölümünde bir konuşma yapacak.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.