Dinleme skandalını Almanya ve Fransa aydınlatacak

Dinleme skandalını Almanya ve Fransa aydınlatacak

Amerikan istihbaratının Almanya Başbakanı Angela Merkel’i dinlediği iddiası Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’ne de damgasını vurdu. Almanya ile Fransa, telekulak skandalını aydınlatma görevini üstlendi.

Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Washington ile görüşmeler yaparak Aralık ayında AB ülkelerini bilgilendirecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Devlet Başkanı François Hollande, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA çerçevesindeki telekulak skandalını aydınlatmak istiyor. Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’nde bu konuyu değerlendiren üye ülkeler, konuyla ilgili Washington ile yapılacak görüşmelerin Almanya ile Fransa üzerinden yürütülmesini kararlaştırdı.

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Alman-Fransız inisiyatifine dahil olmak isteyen üye ülkelere de kapının açık olduğunu söyledi. Merkel ve Hollande ise NSA skandalını araştırarak Aralık’ta yapılacak AB Zirvesi’nde üye ülkeleri bilgilendirecek.

Merkel’in cep telefonlarının NSA tarafından dinlendiği iddiası, Berlin-Washington hattında gerginliğe yol açmıştı. Diğer taraftan NSA’nın sadece Merkel’i değil, 35 ülkenin liderinin telefon konuşmalarını dinlediği öne sürüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.