Demokratlar Netanyahu’yu dinlemeyecek

Demokratlar Netanyahu’yu dinlemeyecek

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Mart ayında ABD’ye gerçekleştireceği ziyaret Demokratların tepkisini çekmeye devam ediyor. Daha önce Netanyahu’yla görüşmeyeceğini açıklayan ABD Başkanı Barack Obama’nın ardından başkan yardımcısı Joe Biden’ın da İsrail başbakanının Kongre’de yapacağı konuşmaya katılmayacağı belirtildi.

Konuşmayı dinlemeyecek olan tek Demokrat Partili’nin Joe Biden olmadığını savunan Politico sitesi, Demokrat milletvekilinin oturuma katılmayı düşünmediğini savundu.

Netanyahu ile Obama’nın arasının pek iyi olmadığını belirten Amerikan medyası, bu seferki ziyaretin en düşük seviyede gerçekleşeceğine dikkat çekiyor. Obama’nın İran ile uranyum zenginleştirme programı için masaya oturmasına karşı olan Netanyahu, ABD Başkanı’nı ‘naif olmakla’ suçlamıştı.

Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile İsrail’in Washington Büyükelçisi Ron Denmer tarafından ortaklaşa düzenlenen konuşma ABD hükümetinin tepkisine neden olmuştu. İsrail Başbakanı’nın Kongre’de yapacağı konuşmada İran ile nükleer pazarlığa oturmanın yanlış olduğunu ileri sürmesi bekleniyor.

Beyaz Saray daha önce Başkan Obama’nın İsrail’de yaklaşan seçimler nedeniyle prensip gereği Netanyahu’ya randevu vermeyeceğini açıklamıştı. Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de İsrail Başbakanı ile görüşmek için bir program yapmadığı belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.