Davutoğlu BM’yi sert bir şekilde uyardı

Davutoğlu BM’yi sert bir şekilde uyardı


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler’de yaptığı (BM) konuşmada Suriye hakkında sert açıklamalarda bulundu.

BM Güvenlik Konseyi’nin Fransa’nin başkanlığında düzenlenen Suriyeli mülteciler hakkında düzenlediği toplantıya katılmak amacıyla gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sert mesajlar verdi. Davutoğlu, ‘Suriye’de dökülen kana son vermek için gerekli kararlılık gösterilmemiştir.’ derken, Suriye’deki çatışmaların insani boyutuna dikkat çekti.

Güvenlik Konseyi’nı Suriye konusunda eleştiren Davutoğlu, ‘Konsey buradaki insanlık dramına son vermeyecek. Buradan sağlam bir karar tasarısı çıkmayacak. Buradaki tüm üyeler dışişleri bakanı düzeyinde değil. Suriye’de her şey gözümüzün önünde oluyor. Rejim, halkına karşı uçaklar ve ağır silahlar kullanıyor. Artık daha ne kadar bunu seyredeceğiz. Faaliyete geçmezsek biz de bu suça ortak olacağız. Vicdanımız bu duruma hareketsiz kalarak rahat edecek mi?’ diye konuştu.

Mültecileri Türkiye’de ağırlamanın bedelinin 300 milyon doları aştığını belirten Davutoğlu, ‘ BM bölgedeki kampları ziyaret etmeli, Kaçan Suriyelilere uluslararası yardım için adım atılması gerek.’ dedi.


Davutoğlu BM’ye Suriye ile ilgili 5 maddelik plan sundu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler’e Suriye ile ilgili 5 maddelik yeni bir plan önerisi sundu. Davutoğlu, maddeleri şöyle sıraladı:

1) Güvenlik Konseyi mülteci kamplarını ziyaret etmeli ve oradaki ortamı bizzat görmeli.
2) Güvenlik Konseyi, Suriye’de sivillerin yaşadığı yerlere yapılan bombardımanın durdurulması için girişimlerde bulunmalı.
3) Kendi topraklarından edilmiş Suriyelilerin sorunları çözüme kavuşturulmalı.
4) Bu atılan adımlara rağmen Suriyeliler hala ülkelerinden kaçmaya devam ederlerse uluslararası tedbirler alınmalı.
5) Suriye’ye komşu ülkeler, mülteci sorunuyla ilgilenmek için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Konseyi ile birleşip bir komite kurmalı. Bu komite Güvelik Konseyi tarafından yetkilendirilmeli.



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler’de yaptığı (BM) konuşmada Suriye hakkında sert açıklamalarda bulundu {mp4}1896{/mp4}Orhan Akkurt

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.