Davutoğlu, BM’deki toplantıya eşbaşkanlık yaptı

Davutoğlu, BM’deki toplantıya eşbaşkanlık yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM)’deki ‘Ortak Taahhütlerin Yerine Getirilmesi’ başlıklı toplantıya eş başkanlık yaptı.

Davutoğlu, Kalkınma Zirvesi 6.cı oturumu başkanlığını Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile birlikte yürüttü. Davutoğlu, toplantının sonunda yaptığı konuşmada sürdürülebilir kalkınmanın önündeki engellere dikkat çekti. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Davutoğlu, az gelişmiş ülkelerde yerli kaynakların yetersizliğinin sürdürülebilir kalkınmanın önündeki önemli engellerden birisi olduğunu dile getirdi.

Kalkınmanın sürdürülebilirliği için alternatif kaynakların oluşturulması gerektiğini kaydeden Davutoğlu, özel sektörün bu konuda kilit rol üstlendiğini ifade etti. Özel sektörün yatırım yapabilmesi için güven ortamının tesisi ve şartların elverişli konuma getirilmesinin önemli olduğunu belirten Davutoğlu, kalkınmanın sürdürülebilirliği için önemli bir diğer unsurun da ticaret olduğunu söyledi.

Eğitim, teknoloji ve girişimcilik konularının yine sürdürülebilir kalkınmanın devamlılığı için önemli olduğunu dile getiren Başbakan Davutoğlu, ekonomik büyümeye cinsel eşitliğin de pozitif etkisi olduğunu belirterek, Türkiye’nin dile getirdiği tüm bu hususları nazara aldığını vurguladı. Kalkınma Zirvesinin 6.cı oturumunda konuşan Davutoğlu, bugün de BM Genel Kurulu’nda 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri oturumunda kürsüye gelecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.