Cumhurbaşkanı Gül, New York’ta Cuma namazı kıldı

Cumhurbaşkanı Gül, New York’ta Cuma namazı kıldı

BM Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Brooklyn semtindeki Eyüp Sultan Camisi’nde cuma namazını kıldı.   

 

Cumhurbaşkanı Gül, New York’taki temasları kapsamında Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve İngiltere Başbakanı Yardımcısı Nick Clegg ile bir araya geldikten sonra New York’un Brooklyn semtindeki Eyüp Sultan Camisi’nde cuma namazı kıldı. Gül, namaz çıkışında vatandaşlarla tokalaşarak bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra temaslarına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Dış İlişkiler Konseyi’nde (Council on Foreign Relations-CFR) dün yaptığı konuşmayı anlatan Gül Twitter hesabından, “ABD’deki düşünce kuruluşları Amerikan politikasına çok etki eder. Bunlardan bir tanesi de Dış İlişkiler Konseyi, CFR’dır. Dün sabah CFR’da ilgiyle izlenen bir konuşma yaptım. Konuşmadan sonraki soru cevap kısmı da çok hareketliydi.” içerikli mesajı paylaştı. Twitter hesabında New York’taki Türkevi’nin fotoğrafını da paylaşan Gül, “Birleşmiş Milletler Temsilciliğimizin de içinde olduğu Türkevi, New York’ta BM binasının tam karşısında, çok prestijli bir yerde. Aynı bölgede sadece ABD’nin Temsilciliği var. Vaktiyle rahmetli Çağlayangil büyük bir öngörü ile aldırmış.” ifadesini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.