CPJ: Bülent Keneş derhal serbest bırakılmalı

CPJ: Bülent Keneş derhal serbest bırakılmalı

Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), Today’s Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Bülent Keneş’in tutuklanmasına tepki göstererek, derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

İngilizce yayın yapan Today’s Zaman gazetesinin GYY Keneş’in Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’a ‘‘hakaret içeren’’ birkaç tweet attığı nedeni ile tutuklandığını hatırlatan CPJ, böyle bir demokrasi anlayışının Avrupa Birliği’ne girmek isteyen ülkeye yakışmayacağını söyledi. Kurum açıklamasını, ”CPJ olarak Bülent Keneş’in tutuklanmasını kınıyoruz” başlığı ile yaptı. 

CPJ adına açıklama yapan kurumun Avrupa ve Orta Asya Koordinatörü Ninan Ognianova, “Biz Bülent Keneş derhal serbest bırakılmasını ve basın üzerindeki amansız darbelerin durdurulması için Türk yetkililerine çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Türkiye’de muhalif basına karşın her gün yeni bir davanın, kovuşturmanın açıldığına dikkat çeken Ognianova, “Gün geçmiyor ki; Türkiye’de bağımsız veya muhalif seslere karşın bir kovuşturma, tutuklama, saldırı ya da engel çıkarılmadığı gün olsun. Böyle bir rekor, Avrupa Birliği’ne girmek isteyen çağdaş bir demokrasiye yakışmaz’’ diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Bürüksel’de yayınladığı ‘Avrupa Birliği’nde Basın Özgürlüğü Değerlerine Karşı Risk ve Eylem Mücadeleri’ başlıklı raporunda CPJ, Türkiye’ye yönelik ‘‘dipsiz basın özgürlüğü kaygısı’’ taşıdığı dile getirmişti. CPJ raporunda AB’ye seslenerek Türkiye ile üyelik müzakerelerine basın hürriyetini de dahil etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.