CNN, Rusya yayınlarına yeniden başladı

CNN, Rusya yayınlarına yeniden başladı

CNN’i bünyesinde bulunduran Turner Broadcasting International şirketi, Rusya yayınlarına yeniden başladıklarını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, 29 Nisan itibari ile Rusya yayınlarının başladığı, yayınlarda reklama yer vermeden Rusya Federasyonu mevzuatına uygun olarak gerçekleştirdikleri belirtildi.

Rusya’nın en büyük dijital TV operatörü Tricolor TV, CNN International’ı yayın ağına ekledi. CNN yayınlarını görmek için receiver ayarlarının update edilmesi gerekiyor.

Rusya radyo televizyon denetim kurulu Roskomnadzor, 2014 sonunda yayınlarını durduran CNN’e “uluslar arası lisans” verdiğini açıklamıştı. İzvestia’ya konuşan CNN kaynağı 10 yıl süre ile yayın için lisans aldıkları bilgisini vermişti. Roskomnadzor Basın Sözcüsü Vadim Ampelonski de, CNN’e uluslar arası yayın lisansı verilmesi ile ilgili anlaşma imzalandığını doğrulamıştı.

CNN, Aralık 2014’de kablolu yayında reklam sınırlaması getiren düzenleme nedeni ile yayınlarını durdurmuştu. CNN’in yayın durdurma gerekçesi olarak yeni yasal düzenlemeleri gösterirken, Roskomnadzor, CNN yayınları için herhangi bir engel olmadığı açıklamasında bulunmuştu.

Rusya’da yaşanan ekonomik kriz nedeni ile CNN’in reklam gelirlerinde düşüş yaşadığı ve bu nedenle yayın durdurma kararı almış olabileceği belirtilmişti.

Ted Turner tarafından 1980’de kurulan kanal, 7/24 yayın yapan ilk haber kanalı olarak biliniyor. Dünya genelinde yayına ilk başlayan CNN’in Rusya ofisi ise 1983’te açıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.