Clinton’dan Suriye’ye sert tepki

Clinton’dan Suriye’ye sert tepki

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili, ”ABD, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınamaktadır” dedi.

Clinton, yaptığı yazılı açıklamada, ”Dualarımız kayıp pilotlarla ve onların aileleriyle” ifadesini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlı Twitter hesabından Clinton’ın açıklaması duyurlurken, Türkiye’ye ait F-4 savaş uçağının Suriye tarafından düşürüldüğüne dikkat çekildi. Clinton daha sonra, ”Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile dün konuştum ve Suriye güçleri tarafından düşürülen Türk F-4 savaş uçağıyla ilgili yakın ilgimi ilettim” denildi. Clinton Twitter’dan yapılan açıklamasında, Amerika’nın Türk savaş uçağını düşüren Suriye’yi kınadığını belirterek, ”Bu yüzsüz ve kabul edilemez bir davranıştır” ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Clinton ayrıca Suriye’nin Türk uçağını düşürmüş olmasının da bu ülkenin uluslar arası hukuka ve insan yaşamına karşı ne kadar duyarsız olduğunu da gösterdiğini dile getirdi. Clinton, ”Türkiye ve diğer müttefiklerimizle birlikte Essed rejiminin vereceği hesap konusunda ortak çalışıyoruz” dedi

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.