Çin’den meslek okullarına yatırım: Hedef 38 milyon öğrenci

Çin’den meslek okullarına yatırım: Hedef 38 milyon öğrenci

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi haline gelen ve en hızlı büyüyen ülkesi unvanını uzun yıllardır koruyan Çin, kalifiye iş gücüne duyduğu ihtiyaçtan dolayı meslek okullarına ağırlık verecek.

Çin medyasına göre, “dünyanın fabrikası” konumundaki Çin’de hükümet, 13 bin 600 meslek lisesi ve meslek yüksek okulunda eğitim gören 29 milyon öğrenci sayısını 2020’de 38 milyona yükseltmeyi hedefliyor.

Yetkililer, dünyada en fazla mesleki eğitim kurumunun Çin’de olduğuna dikkat çekiyor ancak burada yaşanan sorunlara da değiniyor.

Resmi Xinhua ajansına göre, Çin Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Eğitim Bölümü Başkanı Ge Daokai, ülkedeki birçok okulun kötü yönetim, gelişmemiş altyapı, sınırlı yatırım ve öğretmen kadrosu eksikliği gibi sorunları bulunduğuna vurgu yaptı.

“Yoğun iş gücü sanayisinden, teknoloji ağırlıklı sanayiye doğru yeniden yapılandırılan Çin ekonomisinin kalifiye iş gücüne daha fazla ihtiyacı var” diyen Ge, meslek okullarının yeni düzenleme kapsamındaki ayrıcalıklarına da değindi. Buna göre, işletmelerden meslek okullarına yapılan bağışlar vergiden muaf olacak ve özel meslek okullarına bankalardan öncelikli kredi çekme imkânı tanınacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.