Çin’de bir gıda skandalı daha: Ağır olsun diye ete bakterili su

Çin’de bir gıda skandalı daha: Ağır olsun diye ete bakterili su

Çin’de akıllara durgunluk veren yeni bir gıda skandalı yaşandı. Ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinde koyun etlerine daha ağır olmaları için bakterili su enjekte edildiği ortaya çıktı.

Polisin şu ana kadar olayla ilgili 7 kişiyi yakaladığı belirtildi. Yakalananların, her gün 100 koyunun kesildiği Foshan şehrindeki kaçak kesim evinde etlere bakterili su enjekte ettiği kaydedildi. Çin’in devlet televizyonu CCTV, bakterili gölet suyunun etlere enjekte edildiği kesim evinin görüntülerini ve burada kullanılan aletleri izleyicilerine aktardı. Haberde, enjektenin ardından söz konusu etlerin lokanta, süpermarket ve kasaplara satıldığı kaydedildi. CCTV, halka uyarılarda da bulunarak, koyun eti almadan önce iyice sıkılması ve bu esnada suyun fazla akması durumunda etlerin alınmaması gerektiğini vurguladı.

Yeni skandal, geçen gün Çin’de 400’den fazla şubesi bulunan süpermarket zinciri Wal-Mart’ın sattığı eşek etinde, tilki gibi başka hayvanlara ait DNA örneklerine rastlanmasının ardından geldi.

Yapılan bir araştırmada, Çinlilerin yüzde 40’nın, ülkedeki gıda probleminin çok büyük olduğunu düşündüğü belirtildi.

Çin’de gıda skandalları bitmek bilmiyor. Günlük süt ürünlerinde kimyasallar kullanılması, kullanılmış yağların süzülerek yeniden lokantalarda satılması, sahte süt tozu, damacana ve şişe sularda bulunan zararlı maddeler, sahte sığır ve koyun etleri gibi skandallar ülkede gıda güvenliğini bir kez daha gözler önüne sermişti.

Geçen yıl, sığır ve koyun etlerine işlenmiş tilki, fare ve vizon eti karıştırıldığı ortaya çıkmış ve 20 bin ton ürüne el konulmuştu. Yine Çin’deki ayaküstü (fastfood) yiyecek sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin tedarikçilerinin, ürünlerde aşırı antibiyotik kullandığı ortaya çıkmıştı. Olayın ardından bu markaları yöneten Yum Brands’ın satışları büyük oranda düşmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.