Çin siber casusluk iddialarını yalanladı

Çin siber casusluk iddialarını yalanladı

Çin, ABD’nin siber saldırı suçlamasını yalanlarken, ülkenin askeri uzmanları iddiaları “asılsız ve sorumsuz” olarak nitelendirdi.

    

Çin’in resmi basınındaki haberlerde, Çin Halk Kurtuluş Ordusuna bağlı Askeri Bilimler Akademisinden Vang Şincün, “ABD’nin asılsız suçlamaları Çin’e olan güvensizliğini yansıtmaktadır” değerlendirmesini yaptı.

        

Vang, iletişim çağında uluslararası toplumunun siber saldırı tehdidiyle karşı karşıya olduğunun altını çizerek, Çin’in de ABD gibi siber saldırıların kurbanı olduğunu kaydetti.

        

Konu hakkında konuşan bir başka askeri uzman Yao Yüncu da suçlamaların “anlamsız ve saçma” olduğunu, bu tür suçlamalar yerine ABD ve Çin’in uluslararası siber güvenlik ve düzen için birlikte çalışmayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

    

Pekin yönetimi dün yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda geçen “Çin’in siber casusluk yoluyla ordusunu modernize ettiği” iddialarını yalanlamıştı.

    

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying de ABD Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı “Çin’in Ordu ve Güvenlik Gelişimi” adlı raporda yer verilen “Pekin yönetiminin sanal casusluk yaparak Çin ordusunu modernize etme çabası içerisinde olduğu” yönündeki iddiaları reddetmişti.

    

Çin’in siber casusluk konusunda ABD ile diyalog halinde olduğuna işaret eden sözcü Hua, “Mesnetsiz ve asılsız iddialarla Çin’i sanal casusluk faaliyetleri yürütmekle suçlamak, iki ülke arasındaki mevcut barış ve diyalog ortamına zarar veriyor” demişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.