Çin 6,1’lik depremler sarsıldı: 175 ölü

Çin 6,1’lik depremler sarsıldı: 175 ölü

Çin’de yerin 1,6 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, 175 kişinin hayatını kaybetmesine, bin 400’den fazla kişinin ise yaralanmasına yol açtı. Bu, son 14 yılda Yunnan’da meydana gelen en güçlü deprem. Ma Liya adlı bir vatandaşın, “Caddeler savaş alanından çıkmış gibiydi.” sözleri depremin boyutunu anlatmaya yetiyor.

Çin’in Yunnan eyaletinde 6,1’lik deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre 175 kişi hayatını kaybetti. Bin 400’den fazla kişi de yaralandı. ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü (USGS), 6,1 büyüklüğündeki depremin yerin 1,6 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı. Çin’in resmi Xinhua ajansı ise depremin merkez üssünün Yunnan eyaletinin Ludian bölgesindeki Longtoushan kasabası olduğunu belirtti. Çok sayıda evin yerle bir olduğu eyalette, iletişim hatları da ciddi zarar gördü. Tamamen yıkılan binalar arasında bir de okul var. Yapıların çoğunun tuğladan yapılmış olduğu, bu nedenle de 6,1’lik sarsıntıya dayanamadığı öne sürülüyor.  Depremin ardından kurtarma ekipleri, 265 bin nüfuslu Ludian’da soluğu aldı. Çin hükümeti, bölgeye 2 bin çadır ile 3 bin yatak gönderdi. Kızılhaç, deprem nedeniyle evsizkalanlara yorgan, ceket ve çadır ulaştırdı. Hayatını kaybedenlerden 122’si ile yaralılardan bin 300’ünün Ludian’da, diğerlerinin ise Qiaojia bölgesinde ikamet ettiği kaydedildi.

Ludian’da ikamet edenlerde Ma Liya, komşusunun iki katlı evinin yıkıldığını anlattı. Ona göre caddelerin çoğu, savaş alanından çıkmış gibi. Ülkenin sosyal medyası olan Weibo’ya yüklenen fotoğraflar da olayın ciddiyetini gözler önüne serdi. Fotoğraflarda yıkılan evlerden yaralı olarak sağ kurtulanlar var. Depremin son 14 yılda Yunnan’da meydana gelen en güçlü deprem olduğu öne sürülüyor. Çin’de sık sık deprem yaşanırken, 2008 yılında Sichuan eyaletindeki depremde 70 bin kişi ölmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.