Chomsky’den Türk akademisyenlere destek

Chomsky’den Türk akademisyenlere destek

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisine imza attıkları için haklarında soruşturma başlatılan Türk akademisyenlere dünyanın birçok ülkesinden destek geldi.

Aralarında dünyaca ünlü profesör Noam Chomsky’nin de yer aldığı 100 kadar akademisyen Türk meslektaşlarına destek için bir bildiri yayınladı.

CNN Türk’ün haberine göre Avrupa Parlamentosu üyeleri, eski bakanlar, milletvekillerinin imzaladığı bildiride Türkiye, ‘Kürtlere baskı uygulamak’, ‘şehirlerin elektrik ve iletişim olanaklarını kısıtlamak’ ve ‘çocuk ve sivil öldürmek’ ve ‘IŞİD’e destek vermekle’ suçlandı.

Chomsky ve arkadaşları, bildiride “Kürtleri ezmeyi ve katletmeyi durdurun” çağrısı yaptı. Ayrıca Türkiye’den iddiaların araştırılması için aydınlardan, hukukçulardan ve demokratik hak savunucularından oluşacak bağımsız bir uluslararası soruşturma komisyonu oluşturması istendi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland da Türkiye’de çok sayıda akademisyenin gözaltına alınmasını ‘çok endişe verici’ sözleriyle değerlendirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.