Cezayir uçağı düştü

Cezayir uçağı düştü

Burkina Faso’dan Cezayir’e gitmekte olan 116 kişinin bulunduğu uçağın düştüğü açıklandı. Daha önce, Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’dan kalkan Cezayir Havayolları’na ait yolcu uçağıyla bağlantının 50 dakika sonra kaybedildiği belirtilmişti. Uçağın Cezayir’e gelmekte olduğu ifade edillmiş, uçakta yolcu ve mürettebat dahil toplam 116 kişi olduğu açıklanmıştı.

Burkina Faso’dan Cezayir’e gitmekte olan 116 kişinin bulunduğu uçağın düştüğü açıklandı. Burkina Faso Ulaştırma Bakanlığı ise kayıp Cezayir uçağının fırtınadan dolayı rota değişikliği istediğini açıkladı.

Kaybolan Uçağı Cezayir Havayolları’na kiraladıklarını açıklayan İspanyol Swiftair şirketinden yapılan açıklamada, “Uçağın yerel saatle 05.10’da Cezayir’e varması bekleniyordu ama varış noktasına ulaşmadı.” denildi. Yolcu uçağı ile en son iletişimin ise Mali üzerinde uçarken kurulduğunu bildirdi.
FRANSA ORDUSU UÇAĞI ARIYOR
Fransa Ordusu, Burkina Faso’dan Cezayir’e giderken kaybolan yolcu uçağını aramak için çalışmalara başladığını duyurdu. Bölgedeki iki savaş uçağının arama faaliyetleri için görevlendirildiği belirtildi. Uçaktaki 110 yolcudan 50’sinin Fransız vatandaşı olduğu ifade edildi.
BİR HAFTADA ÜÇÜNCÜ UÇAK OLAYI
Dün de Tayvan’da Kaoshiung (Gavşion) şehrinden Penghu adasına giden TransAsia (Fuxing) Havayolları’na ait yolcu uçağı olumsuz hava koşulları nedeniyle acil iniş yaptı ve zemine çakılmıştı. Kazada 51 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Bir hafta önce ise Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının Ukrayna semalarında vurulmuş, 15 kişilik mürettebat ve 295 yolcunun tamamının hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.