Çeçenistan’da intihar saldırısı; 5 ölü, 12 yaralı

Çeçenistan’da intihar saldırısı; 5 ölü, 12 yaralı

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti’nin başkenti Grozni’de intihar saldırısı düzenlendi. Bayramın kana bulandığı kentte 5 polis hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı. Eylemcinin konser salonuna girerek içerde kendini patlatmak istediği, polislerin dikkati sayesinde büyük bir saldırının önlendiği ifade edildi.

Ria Novosti’ye açıklamada bulunan Rusya İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Grozni’nin kuruluş yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen bir konser öncesi gerçekleştirildiği açıkladı. Polislerin şüphelenilen bir genci kontrolü sırasında eylemcinin kendini patlattığı belirtiliyor. Rusya Soruşturma Komisyonu eylemcinin kimliğini belirlediklerini, 6 ay önce evden kaçan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Grozni’ye bağlı Staropromıslovski bölgesinden 19 yaşındaki Opti Mudarov olduğunu açıkladı.

Çeçenistan Başkanı Ramzan Kadırov da saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kontrol noktasına elinde tabancayla geldi. Güvenlik gücü yetkilisi olduğunu söyledi. Buna rağmen polisler kimlik göstermesini istedi. Kontrol sırasında patlama meydana geldi. Bayram günleri, tüm kentte kutlamalar ve bayram etkinlikleri düzenlenirken gerçekleştirmek istediği bir terör eylemi önlenmiş oldu. Onlar, bizi üzmek istedi. Fakat bunu başaramadılar. İnsanlarımız bayramı kutlamaya devam ediyor.” şeklinde konuştu. Rusya’nın Çeçenistan Cumhuriyeti’nde 1994-1996 ve 1999-2000 yıllarında gerçekleşen iki savaşın ardından bölgede ayrılıkçı terör gruplarının saldırı devam ediyor. Terör örgütü lideri Doku Umarov’un öldürülmesinden sonra sükunetin sağlandığı bölgede ilk kez bir terör saldırısı gerçekleşti. Bölgede terörün kökünü kazıyacağını ifade eden Çeçen lider Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i destekliyor. Grozni’de son olarak 2012’de 4 askerin öldüğü bir terör saldırısı gerçekleşmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.