Can Dündar’a silahlı saldırı

Can Dündar’a silahlı saldırı

MİT Tırları davası kapsamında Çağlayan Adliyesi’ne gelen Can Dündar’a adliye önünde iki el ateş açıldı.

Saldırının ardından Can Dündar’ın durumunu iyi olduğu öğrenilirken, NTV muhabiri Yağız Şenkal bacağından yaralandı. Saldırgan ise polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Can Dündar saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “İyiyim bende bir şey yok. Mahkeme ara vermişti. Çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Nedir bilmiyorum. Sadece silahını bana yönelttiğini gördüm. Kim olduğunu bilmiyoruz sadece kimlerin hedef gösterdiğini biliyoruz. Kimlerin bizi hedef haline getirdiğini biliyoruzç” dedi.

Yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkal ise ”Can Dündar’la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok. Can Dündar’ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok. Silahlı saldırgan gözaltında. Duruşmaya ara verildi. Karar çıkması bekleniyordu. Dışarıya çıkmıştı o sırada görüşlerini almak istiyordum.” ifadelerini kullandı.

Bu arada El Cezire muhabiri Selahattin Günday’ın verdiği bilgiye göre saldıganın üzerinden 1976 doğumlu Murat Ş. adına düzenlenmiş kimlik çıktı.

Ayrıntılar geliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.