Can Dündar NPR’a konuk oldu

Can Dündar NPR’a konuk oldu

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar yargılandığı MİT TIR’ları davası ve gerçekleşen suikast teşebbüsü ile ilgili olarak National Public Radio’ya konuk oldu.

Renee Montagne’nin sorularını yanıtlayan Dündar ilk olarak kendisine yönelik suikast girişiminden nasıl kurtulduğunu anlattı.

Kendisi ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün MİT’e ait bir TIR’ın Suriye’ye silah taşırken yakalanması ile ilgili haber yaptığından dolayı yargılandığını belirten Dündar, haber yaptıkları sırada aracın devlete ait olduğunu bilmediklerini söyledi.

Bu açıklama üzerine Montagne, devletin Suriye’ye silah kaçırdığını kabul ettiğinin anlaşıldığını söyledi. Dündar da devletin bu durumu kabul ettiğini ancak kendilerinin de devlet sırrını ifşa etmek, terör örgütü üyesi olmak ve hükümeti devirmekten suçlandıklarını esasında gazetecilik yaptıklarını belirtti.

Programda saldırganın motivasyonu konusunda bir bilgisi olmadığını söyleyen Dündar, “Bu konuda bir fikrim yok ancak ateş etmeden önce bana ‘hain’ dedi. Bu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bana söylediği bir söz. Buradan hareket ettiğini düşünüyorum” dedi.

Programın orijinalini dinlemek için linke tıklayabilirsiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.