Cameron’dan Avrupa Birliği’ne rest

Cameron’dan Avrupa Birliği’ne rest

İngiltere Başbakan David Cameron, “Eğer Avrupa Birliği (AB) esnek olamazsa, İngiltere’nin üyeliğinin sonlandırılması konusunda çok ciddiyim” dedi.

İngiliz Sanayiciler Konfederasyonu’nun düzenlediği konferansta konuşan David Cameron, Britanya’nın AB üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. İngiliz Başbakan, Euro para birimi kullanmayan İngiltere dahil, Euro Bölgesi içinde ve dışında kalan tüm ülkelerin kendi ekonomisini koruması için AB’nin daha esnek ve rekabetçi bir piyasa sağlaması gerektiğini savundu.

Cameron, talepler yerine getirilmediği takdirde ise Britanya’nın, AB’den ayrılması konusunda oldukça ciddi olduğunu söyledi. Cameron, “Avrupa Birliği (AB) Euro Bölgesi içinde olan ülkelerin büyümesi ve başarılı olabilmesi için yeteri kadar esneklik sağlıyor mu ya da İngiltere gibi bölge dışında kalanlara ihtiyaç duyduğu olanakları sağlıyor mu? Değerlendirmek gerekiyor” dedi.

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Partisi lideri David Cameron, ülkesinin AB’de kalmasından yana olduğunu ancak bunun için gereken şartların AB tarafından karşılanması gerektiğini savundu. Cameron ayrıca, AB ile ilgili şartları resmi olarak AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’a bu hafta içerisinde yazılı olarak bildireceğini söyledi.

Başbakan David Cameron, İngiltere’nin AB üyesi olarak devam edip etmemesine bir referandumla karar verilmesini hedefliyor. Söz konusu halk oylamasının ise 2017 yılı sonunda yapılmasını planlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.