Cameron: Ramazan ayı yardımlaşma için örnek bir zaman dilimi

Cameron: Ramazan ayı yardımlaşma için örnek bir zaman dilimi

İngiltere Başbakanı David Cameron, Ramazan ayı sebebiyle görüntülü bir video mesajı yayınladı. Cameron mesajında, Ramazan ayının insanların biraraya gelerek insanlığın faydasına birşeyler yapması açısından örnek bir zaman dilimi olduğuna dikkat çekti.

 

İnsanların özgürce ibadetlerini yerine getirdiği bir ülkenin başbakanı olmaktan büyük gurur duyduğunun altını çizen İngiliz Başbakan, “Ramazan’da oruç tutan Müslümanlara takdir hislerimi sunuyor ve Ramazan’ınızı tebrik ediyorum.” dedi.

 

Bu kutsal ayda İngiltere ve tüm dünyadaki Müslümanların günlük temel ihtiyaçlarından ve zevklerinden fedakarlıkta bulunacaklarını ifade eden Cameron, “Bu zaman diliminde Müslümanlar Tanrı’ya bağlılıklarını göstermek için oruç tutarak dünyadaki aç insanların halini daha iyi idrak edecek ve zor durumda olanlar için dua edecekler.” diye konuştu.

 

Bu kutsal ayda, iç savaş halindeki ülkede yaşamak durumunda olan, adalet ve demokrasi talebinde bulunan veya dünyanın en fakir bölgesinde günlük ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlanan Müslümanlar için de dua edildiğini kaydeden Cameron, “İngiltere hükümetinin milli gelirinin yüzde 0.7’sini dünyanın en fakir ülkelerine yardım etmek üzere ayırmasından dolayı oldukça mutluyum.” dedi.

 

Yaklaşık 3 milyon Müslüman’ın yaşadığı İngiltere’de ilk kez ulusal yayın yapan bir kanal (Channel 4), Ramazan boyunca sabah ezanını canlı yayınlayacak.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.