Cameron ile Putin’in Suriye anlaşmazlığı

Cameron ile Putin’in Suriye anlaşmazlığı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye’deki gelişmeler hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdi. David Cameron, Alman ve Fransız liderlerle yaptığı görüşmelerden sonra, Putin ile de uluslararası toplumun Suriye’deki kimyasal saldırılara nasıl tepki verilmesi gerektiği konusunda görüştü.

David Cameron, Suriye’de gerçekleşen kimyasal silahlı saldırıların Suriye rejimi tarafından yapıldığına dair kuşku olmadığını dile getirdi. Vladimir Putin ise saldırıların gerçekleştiğine veya kimin sorumluğu olduğuna dair ellerinde bir delil olmadığını vurguladı.

Başbakan Cameron muhalif güçlerin böyle bir saldırı gerçekleştirecek güce olmadığını belirterek, rejimin bölgedeki olaydan önce ve sonra şiddetli taarruz gerçekleştirdiğini belirtti. Cameron, rejimin BM denetimini olaydan hemen sonra engellemesini bir şeyler sakladıklarını göstergesi olarak değerlendirdi.

İki lider geçtiğimiz Haziran ayında G8 zirvesine bütün liderler tarafından alınan karara bağlı olduklarını teyit etti. G8 zirvesinde, kimyasal silah kullananlara ciddi tepki gösterilmesinde mutabık kalınmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.