Bu yol onun tapulu malı!

Bu yol onun tapulu malı!

Her gün kullanmak zorunda olduğu yolun toprak kayması nedeniyle trafiğe kapanmasından bunalan Mike Watts adlı İngiliz işadamı, çareyi kendi yolunu yapmakta buldu. Toplamda 550 bin TL (150 bin sterlin) harcayarak yol yapan Watts, kendisi gibi çile çekenlere de rahat bir nefes aldırdı. Ancak bu yolu kullanan sürücülerin 2 sterlin ödemesi şart.

Paylaşılamayan arazi, yol ve eşya için kullandığımız ‘tapulu malın mı?‘ sorusu gerçek oldu. İngiliz işadamı  Mike Watts, kendi yolunu yaptı.  Nedeni ise her gün kullanmak zorunda olduğu yolun toprak kayması nedeniyle trafiğe kapanmasıydı. Yetkililer yolu trafiğe açmayınca Watts, çareyi kendi yolunu yapmakta buldu. 550 bin TL (150 bin sterlin) harcayarak yaptığı 340 metrelik alternatif yol, diğer sürücüler için de kolaylık oldu. Bunu fırsat bilen Mike Watts, yolunu kullanan sürücülerden 2 sterlin ücret alıyor.

İngiltere’nin Bath ve Bristol şehirlerini birbirine bağlayan A431 Kelston yolu geçtiğimiz şubat ayında toprak kayması nedeniyle trafiğe kapatıldı.  Mağdur olan köylüler pek çok kez Bath ve North East Somerset belediyelerine giderek yollarının açılmasını, bölgede ciddi  bir trafik problemi yaşadıklarını anlattı.  Yetkililerden aldıkları cevap ise yolun yıl sonuna kadar açılmayacağı yönündeydi.  Bunun üzerine işadamı Mike Watts, alternatif bir yol yapmak için kolları sıvadı.  Bristol ve Bath şehirlerini birbirine bağlayan A431’e  paralel yolun geçeceği arazinin sahibi olan çiftçi John Dinham’ı  ikna etti. Bir ekip kiralandı ve yol yapımına başlandı. 550 bin TL harcanarak yapılan 340 metrelik yol dün ulaşıma açıldı. Otomobiller yoldan 2 sterlin ve motosikletler ise 1 sterlin ücret ödeyerek geçiyor. Yetkililer izin alınmadan yapılan yolun güvenli olmadığı gerekçesiyle kullanılmasını istemiyor. Ne var ki mesafeyi kısaltan yol, sürücülerin hoşuna bile gitti.

Mike Watts, yerel bir gazeteye verdiği röportajında yolun 7 gün 24 saat açık olacağını söylüyor. Watts, “Ücretli olduğu için yolu kullanmak istemeyenler olacaktır ama zaman kaybını ve yakıt masrafını hesap ettiklerinde daha kârlı olacaklar.” dedi. İngiliz işadamı, yol için izin başvurusunda bulunacağını dile getirdi. Belediye yetkilisi ise kişiye özel yol için izin verme gibi bir planlarının olmadığını, en kısa zamanda yol için kalıcı çözümler üretmeye çalışacaklarını açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.