‘Bu yıl Türkiye’den kimse gelemedi, kurban pazarımız boş’

‘Bu yıl Türkiye’den kimse gelemedi, kurban pazarımız boş’

Hizmet Hareketi’nin bu yıl Kurban Bayramı’nda kurban eti dağıtamaması Afrika’da kurbanlık satışlarında gözle görünür düşüşe sebep oldu. Afrika NBS kanalı yetkililerle görüşerek durumu haberleştirdi.

Hizmet Hareketi’nin dünyanın dört bir yanına milletin himmetleri ve bağışlarıyla her yıl Kurban Bayramı vesilesiyle dağıttığı kurbanlar bu yıl kimse gidemediği için götürülemedi.

AKP tarafından en büyük fişleme aracı olarak kullanılan ayni ve nakdi yardımlar, AKP yargısınca tutuklama, mala el koyma, işten çıkarma gerekçesi yapıldı. Afrika başta olmak üzere dünya çapında dağıtılan kurban etlerini bu yüzden bu bayram ne bağışlayacak kimse kaldı, ne de eti dağıtacak hizmet insanı.

Ya tutuklanan ya da mülkü müsadere edilen gönüllülerin bu yıl gelmemesi Uganda’daki kurbanlık hayvan satıcılarını üzdü.

UGANDA TELEVİZYONU HABERLEŞTİRDİ
 
Uganda’nın NBS kanalı, Uganda’nın liman şehri Abottoir’de kurban pazarını dolaştı, şehrin genel sekreterinin görüşlerine başvurdu.

Genel Sekreter Nsubuga Muhammed kanal mikrofonuna bu yıl satışların çok düşük kalmasına Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişiminin sebep olduğunu anlattı. Her yıl buraya Türkiye’den kurban bağışçılarının geldiğini aktaran Muhammed, bu yıl kimse gelemediği için satışların çok kötü durumda olduğunu kaydetti

Pazardaki satıcılar da durumu teyid ederken bu sene gelenler arasında bir miktar Arap bulunduğunu, onun dışında geçen senelerdeki gibi Türkiye gibi ülkelerden gelen bulunmadığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda TUSKON ve Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla organize olan iş adamları ve hizmet gönüllüleri başta Uganda olmak üzere birçok Afrika ülkesinde onbinlerce hisse kurban kesiyor, muhtaçlara dağıtıyordu.

Bu yıl dernekler kapatıldığı, hizmet hareketine mensup kişilerin de hakkında tutuklama kararı bulunduğu için söz konusu yardımlar büyük oranda yapılamadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.