Brüksel saldırganlarından birini Türkiye sınırdışı etmiş

Brüksel saldırganlarından birini Türkiye sınırdışı etmiş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Brüksel’de IŞİD’in üstlendiği terör saldırıları faillerine ilişkin “Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015’te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir” dedi.

Erdoğan, sınır dışı işleminin 14 Temmuz 2015’te Belçika Büyükelçiliği’ne iletildiğini söylerken “Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist olduğuna uyarımıza rağmen Belçika terörizmle ilişkisini tespit edememiştir” dedi.

Erdoğan’ın Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile yaptığı basın açıklamasından satır başları şöyle:

“TİKA Romen kurumlarıyla iş birliği halinde eğitim, kültür, sağlık alanlarında birçok başarıya imza atıyor. Bu arada Bükreş’te bir cami inşatı için arsa tahsis etti. Türkiye olarak bu projeye elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Aynı şekilde Romen hacılar için bir misafirhane inşa edilmesi için birkaç arsa belirledik. Bunları da değerli dostumla paylaştım. Özellikle terör noktasında düşüncelerimi açık ve net şekilde kendisiyle paylaştım.

“Ülkemizdeki bölücü terör örgütü PKK, PYD, YPG, DAİŞ, DHKP-C terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. Ankara’da ve İstanbul’da yapılan eylemler, Brüksel’de yapılan eylemler bunların nasıl ortak yanlarının olduğunu ortaya koymamız gerekiyor.

“Hedefte olan sivil insanlardır.  Ölen insandır. Kaybedilen çok şey vardır. Kaybedilen insandır. Kaybedilen huzurdur, barıştır, kaybedilen güvendir. İnanıyorum ki dünya siyaseti ittifak halinde terörün üstüne giderse bu işi çözeriz. Onun içinde dünya terörü ve teröristi yeniden tanımalamak zorundadır. Buyrun Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015’te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015’te Belçika Büyükelçiliği’ne iletmişiz.”

“Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist olduğuna uyarımıza rağmen Belçika terörizmle ilişkisini tespit edememiştir.”

“Burada Hollanda’da da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda’ya da iade etmişiz ve nota ile oraya da bildirilmiştir.”Bu arada, Dışişleri kaynakları, Brüksel’de 31 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren kişinin Türkiye’den sınır dışı edilen İbrahim El Bakravi olduğunu açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.