Brezilya’dan dünyayı ABD’nin internet tekelinden kurtaracak proje

Brezilya’dan dünyayı ABD’nin internet tekelinden kurtaracak proje

Brezilya hükümeti, yayınlanan belgelerle resmiyet kazanan ABD’nin sanal casusluk faaliyetlerini önlemek için yöntem arayışı içine girdi. Bilişim uzmanlarıyla görüşen Brezilya Devlet Başkanı Rousseff Dilma, internetin yerelleşerek verilerin devlet güvencesi altında korunabilmesi için gerekli sistemin tasarımını başlattı.

Geçtiğimiz haftalarda ABD istihbaratının kendisini internet üzerinden izlediğinin ortaya çıkması üzerine tepkisini ortaya koyan Brezilya lideri, yeni bir yasa çıkartarak toplanan kişisel bilgilerin Brezilya’da depolanmasını sağlayacağını duyurmuştu.

Yasal düzenlemeye zemin oluşturması için internet alanında uzman yetkililerin fikir ve desteğini alan Rousseff, illegal yollarla sanal veri paylaşımının önüne geçecek sistemin temel prensiplerini görüştü.İnternet trafiğinin Brezilya lehine kontrol edilerek bilgilerin uluslararası internet sağlayıcılarına düşmeden yerel bir bulut hizmetinde depolanması konusunda hem fikir olan heyet, çalışmaları resmi olarak başlattı.Siber savunma stratejisi başlığı altında kanunlarla desteklenecek projenin diğer ülkelere de örnek olması ve özelikle Latin Amerika ülkeleri arasında benimsenmesi bekleniyor.

 

Projenin başarıyla uygulanması durumunda Google, Facebook ve Twitter gibi internet devlerinin ülkede faaliyet yapabilmek için tüm kurallara uyması gerekecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.