Bozdağ, Kamerun’da okul açtı

Bozdağ, Kamerun’da okul açtı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’nca Kamerun’da yaptırılan Türk okulunun açılışını yaptı.

 

Bozdağ, Kamerun ziyaretinin ikinci gününde Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’nca Kamerun’un Maroua şehrinde yaptırılan Türk okulunun açılışını yaptı. Maroua’da Kamerunluların büyük sevgi gösterisiyle karşılanan Bekir Bozdağ ve Türk heyeti, okul açılışı öncesinde ve sonrasında Kamerunlularla yakından ilgilendi.

 

Açılış öncesi kürsüye gelen Bozdağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 76 milyon Türk halkının selamlarını getirdiğini söyledi. Açılışını yaptığı okulun Türkiye ile Kamerun arasındaki dostluğun ve kardeşliğin somut bir göstergesi olduğunu dile getiren Bozdağ, “Okulun yapılmasına ön ayak olan Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na, temsilcilerine ve emeği geçenlere teşekkür etti. Bu okuldan mezun olan öğrencilerin hem Maroua bölgesinin hem Kamerun’un kalkınmasına büyük katkılar sağlayacaktır. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli faydaları dokunacaktır. Bir ülkenin kalkınması ve ileri gitmesi için olmazsa olmaz şartın eğitim ve bilgidir. Dünyada en büyük güç nedir diye sorulursa cevabım bilgidir” diye konuştu.

 

Ardından Kamerunlu yetkililerle birlikte okulun açılışını gerçekleştiren Bozdağ’ı Kamerunlu öğrenciler “hoşgeldiniz bakanım” diye karşıladı. Bozdağ, bir sınıfta tahtaya, “Sevgili çocuklar, başarının sırrı planlı, disiplinli ve sürekli çalışmaktır, başarıya inanmaktır. Çalışmaz ve inanmazsanız asla başarılı olamazsınız” ve “Türk halkı ile Kamerun halkı dost ve kardeştir. Yaşasın Türkiye-Kamerun dostluğu ve kardeşliği” yazdı.

TİKA tarafından yaptırılan bilgisayar sınıfını da gezen Bozdağ, bilgisayara Arapça “Allah” lafzını yazdı. Açılışın ardından toplu fotoğraf çekimi sırasında yerel kıyafetler giyen bir Kamerunlu kılıcını Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a vermesi ilginç bir görüntü oluşturdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.