Boydakların yargılandığı davada 3 tahliye

Boydakların yargılandığı davada 3 tahliye

Hacı Boydak ve Memduh Boydak’ın da aralarında olduğu 68 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında 3 tahliye kararı çıktı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında 25 kişi savunma yaptı. Mahkeme heyeti, 4 gün süren yargılama sonucunda tutuklulardan Bekir Boydak, İlyas Boydak ve Mehmet Karakaya’nın tahliyesine karar verdi. Hasta olduğunu beyan eden tutuklu Hacı Boydak ile Arap Ali Aksoy’un ise Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verildi.

Kayseri Tempo’nun haberine göre, Mahkeme ayrıca ÖSYM eski Başkanı Ali Demir’in maaşındaki blokeyi, yurtdışı yasağı ile adli kontrol kararını kaldırdı. Emekli maaşları bloke olan sanıkların da maaşları üzerindeki blokeleri kaldırdı. Heyet, 2. duruşma için 9-10-11-12-13 Ocak 2017’ye gün verdi.

boydak-tahliye

Memduh Boydak: Çalışarak emeğimle kazandığım servetime el koydunuz!

Boydak Holding eski üst yöneticisi (CEO) Memduh Boydak savunmasında, yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunduğunu ve avukatları ile yeterince görüşemediği için savunmaya iyi hazırlanamadığını ileri sürdü. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Boydak, bu suçlamaların, fiil ve delil gösterilmediği için geçersiz olduğunu savundu. Boydak, kendisinin 27 yıllık, ailesinin 60 yıllık emeği olan Boydak Holding’in ve Hes Kablo AŞ’nin TMSF’ye devredildiğini anımsatarak, aile olarak hiçbir örgütün ne üyesi ne de yöneticisi olduklarını söyledi. Aleyhinde tanıklık yapanlarla yüzleşmek isteyen Boydak, “Sıfırlanmadan önce 1 milyar liraya yakın kişisel servetim vardı. Bu kadar serveti olan kişi 50 bin lira için baskı yapar mı ya da 50 bin lira vermedi diye kin tutar mı?” diye sordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.