“Boston saldırısı meşruiyetini dinden alamaz”

“Boston saldırısı meşruiyetini dinden alamaz”

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Bünyamin Erul, ABD’nin Boston kentinde 14 Nisan’da meydana gelen bombalı saldırının ardından “Müslümanların hedef haline getirilmek istendiğini” belirterek, “İnsan onurunu rencide edecek hiçbir söz ve davranış, meşruiyetini İslam’dan ve Hazreti Peygamber’den alamaz” dedi.

    

Erul, New York Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından Brooklyn Abraham Lincoln High School kültür salonunda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında bir konuşma yaptı. Bu yıl teması “Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru” olarak belirlen etkinlikte, geçen hafta Boston kentinde 3 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıya değinen Erul, Müslümanların hedef haline getirilmeye çalışıldığını, hatta olaya Türkiye’nin adının karıştırılma gayretinin güdüldüğünü belirtti.

    

Erul, bu tür olaylara tüm Müslümanlar gibi kendisinin de çok üzüldüğünü belirterek, “Ne bir din, ne bir devlet, ne de bir hukuk, insan onurunu ayaklar altına alamaz. İnsanın onurunu, canını yok edecek herhangi bir teşebbüse destek veremez. İnsan onurunu rencide edecek hiçbir söz ve davranış, meşruiyetini İslam’dan ve Hazreti Peygamber’den alamaz” dedi.

    

New York Başkonsolosu Levent Bilgen, konuşmaların ardından Erul’a plaket takdim ederken, programda öğrenciler tarafından söylenen ilahilerin ardından Ahmet Erdoğdular Musiki topluluğu kısa bir konser verdi. Saz sanatçılarının çoğunluğunun Amerikalılardan oluştuğu musiki grubunun naat ve ilahiler seslendirdiği konser dinleyenlerin beğenisini topladı.

        

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.