Bosna-Hersek’te 2 bakana vergi kaçakçılığından gözaltı

Bosna-Hersek’te 2 bakana vergi kaçakçılığından gözaltı

Saraybosna, Mostar ve Grude gibi şehirlerde düzenlenen operasyonda yüzlerce polis yer aldı. Federal Tarım, Su ve Orman Bakanı Yerko İvankoviç Liyanoviç ile Federal Ticaret Bakanı Milorad Bahilya’nın yaklaşık 6 milyon Euro vergi kaçırdığı iddia ediliyor.

Bosna-Hersek’in özel polis birimi Araştırma ve Koruma Ajansı (SİPA), ülke genelinde düzenlediği ‘Meso’ (Et) operasyonunda 2 bakan, vergi kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Federal Tarım, Su ve Orman Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yerko İvankoviç Liyanoviç ile Federal Ticaret Bakanı Milorad Bahilya’nın yanı sıra bakanların akrabası ve arkadaşı olduğu belirtilen 14 işadamı et ürünlerinin ithali, üretimi ve işlenmesini yapan şirketleri kurmak ve daha sonra da kapatarak vergiden kaçmakla suçlanıyor. Zanlıların yaklaşık 6 milyon Euro vergi kaçırdığı iddia ediliyor. Bosna-Hersek Savcılığı’nın talimatıyla SİPA’nın gerçekleştirdiği operasyonda yüzlerce polis ve Dolaysız Vergi Dairesi polislerinin görev aldığı kaydedildi. Operasyonların başkent Saraybosna, Mostar, Şirokog Briyeg ve Grude şehirlerini kapsadığı açıklandı. Gözaltına alınan bakanlardan Yerko İvankoviç Liyanoviç, Bosna-Hersek’te 2010 yılında yapılan genel seçimlere Hırvat cumhurbaşkanı adayı olarak katılmıştı.

Öte yandan Ukrayna’nın Odessa şehrinde bir grup genç, rüşvet aldığı ve yolsuzluk yaptığı iddia edilen bir müdürü çöp kutusuna attı. Odessa Bölge Sosyal Sigortalar Fonu Müdürü O.R. işyerine giderken kapıda gençler tarafından önü kesildi. Gençler ile müdür arasında bir süre tartışma yaşandı. Müdürün rüşvet aldığına dair belgeleri gösteren grup, kendisini yaka paça alarak çöp kutusuna attı. Gençler çöp kutusunun kapağını kapatmayı da ihmal etmedi. Daha sonra çöp kutusundan çıkan müdür, işyerine hiçbir şey olmamış gibi yürüyerek gitti. Olay anı kameralara saniye saniye kaydedildi. Gençlerin iddiasına göre müdür, öğrencilerin tatil kampıyla ilgili rüşvet almıştı.

Write a comment

1 Comment

  1. Eric September 11, 22:19

    Bizim ülkede olsa idi kanun değistirip, hemen hapiseneden çıkartıp, önüne eğilir özür dilerdik!

Only registered users can comment.