Boris Johnson’dan sürpriz açıklama

Boris Johnson’dan sürpriz açıklama

İngiltere’de Londra eski Belediye Başkanı Boris Johnson, iktidarda bulunan Muhafazakar Parti’nin genel başkanlığına ve başbakanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Boris Johnson, “Başbakanlık yarışına girmemeye karar verdim” dedi. Ancak Johnson partisinin kuracağı yeni hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, başbakanlık için adı geçenlerin başına gelen Johnson partili arkadaşlarıyla görüştüğünü ve “parlamentodaki koşullar ışığında, Muhafazakar Parti Genel Başkanı ve Başbakan olamayacağı sonucuna vardığını” belirtti.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkması için yapılan referandumda birlikten çıkma yönünde yürütülen Brexit kampanyanın liderlerinden olan Johnson, “Londra ve İngiltere’nin AB’nin dışında çok daha iyileşeceğini” savundu.

Johnson kısa açıklamasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlamayı reddetti.

Muhafazakar Parti genel başkanlığı ve Başbakanlık yarışına gireceğini açıklayanlar arasında İçişleri Bakanı Theresa May ve AB’den ayrılma yanlısı kampanyanın liderlerinden Adalet Bakanı Michael Gove ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Stephen Crabb de bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.