Boko Haram IŞİD’e bağlılık yemini etti

Boko Haram IŞİD’e bağlılık yemini etti

Nijerya’daki Boko Haram terör örgütünün lideri Ebubekir Şekau’nun, radikal selefi IŞİD örgütü lideri Ebubekir Bağdadi’yi halife kabul ettiklerini ifade ederek bağlılık yemini ettiği iddia edildi.

Boko Haram’a ait Twitter adresinden paylaşılan 8 dakikalık ses kaydında Ebubekir Şekau olduğu iddia edilen kişi, “Müslümanların halifesi Ebubekir Bağdadi’ye bağlılığımızı ilan ediyoruz. Dar ve refahlı günlerde, zorluk ve kolaylıkta kendisini dinleyecek ve itaat edeceğiz” ifadelerini kullandı. İslam dünyasının menfaati adına Ebubekir Bağdadi’ye bağlılıklarını ilan ettiklerini iddia eden Şekau, “Dünyadaki tüm Müslümanları halifeye bağlılık yemini etmeye ve desteklemeye davet ediyoruz” dedi.

Daha önce de Pakistan, Mısır, Libya, Afganistan ve Cezayir’den bazı örgütler IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’ye bağlılığını ilan etmişti. CIA Sözcüsü Ryan Trapani’nin geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamada IŞİD’in hali hazırda 20 bin ila 31 bin 500 arasında savaşçısı olduğunun tahmin edildiğini dile getirmişti. Boko Haram’ın ise 6 bin militanının olduğu ifade ediliyor.

Afrika’nın en kanlı terör örgütü olarak gösterilen Boko Haram’ın dün Nijerya’nın Maiduguri şehrinde düzenlediği intihar saldırısında en az 54 kişi ölmüş, 140’tan fazla kişi de yaralanmıştı. Boko Haram’ın bağlılık ilanı söz konusu saldırının hemen ardından geldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.