BM’den Irak’a IŞİD’le mücadelede tam destek

BM’den Irak’a IŞİD’le mücadelede tam destek

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi, Irak’ta terör eylemleriyle yüzbinlerce kişiyi göçe zorlayan ve Türkiye’nin Musul başkonsolosluğunu basarak 49 kişiyi rehin alan terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) ile mücadele konusunda Irak hükümetine tam destek verdiğini açıkladı.

BM Genel Kurulu’nda konuşan Türkiye’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Erdoğan İşcan, IŞİD saldırılarının, Irak’ta bölgede ve uluslararası toplumda geniş etki yaratacağını söyledi. İşcan, “Giderek büyüyen terör tehdidinin sınırlar ötesindeki yapılanmasını görmekteyiz. Yaşananlar karşı karşıya kaldığımız terör tehdidinin boyutlarını gözler önüne seriyor” dedi.

IŞİD’e karşı mücadelede, Irak hükümetine karşı tam destek kararı alınan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısından sonra bir açıklama yapan Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin de, “Güvenlik Konseyi, teröre karşı mücadelede Irak halkına ve hükümetine olan desteği ortaya koydu. Tüm adımların anayasal çerçevede, uluslararası yasalara ve insan hakları kurallarına uygun olarak atılmasının gereği vurgulandı” diye konuştu.

Irak’ta olup bitenlere yeni bakış açısı ile bakmak gerektiğini anlatan Churkin, “Şurası açık ki, teröre karşı savaş sona ermiş değil. Teröristler, teröre karşı savaşın bittiği çıkarımı ile aynı görüşte değil, faaliyetlerini daha da yoğunlaştırıyorlar” dedi. Churkin, Irak’taki değişik siyasi ve inanç gruplarının teröre karşı mücadelede işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.