BM’den Filistin devletine güçlü vurgu

BM’den Filistin devletine güçlü vurgu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail’in 1967’den beri sürdürdüğü işgalin sona erdirilmesi ve 2014’ün iki devletli çözüme ulaşılması açısından kritik bir yıl olacağını söyledi.

 

BM Genel Kurulu tarafından yaklaşık iki ay önce kabul edilen “2014 Filistin Halkıyla Dayanışma Yılı” programı vesilesiyle Ban Ki-mun yazılı bir açıklama yaptı. BM’de düzenlenen törene katılmayan Ban, mesajında “1967’den beri süregelen İsrail işgalinin sonlandırılması ve iki devletli çözüme ulaşmak için kritik bir yıl olacak. Ayrıca bu yıl, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve İsrail devleti ile Filistin devletinin birbirlerinin meşru haklarını tanıyarak barış ve güvenlik içinde yanyana yaşamaları için de önemli bir yıl” dedi.

 

Her iki taraf liderlerin çözüm için sorumluluk, siyasi irade ve açık bir vizyon ortaya koymaları gerektiğini kaydeden Ban, bulunduğu makam olarak bu çabaları sonuna kadar destekleyeceklerini bildirdi.

Birleşmiş Milletler’de düzenlenen törende BM Genel Kurul Başkanı John Ashe de konuştu. Ashe, 2014 yılının, iki tarafın da birbirini anladığı, diyalog ve uzlaşının hakim olduğu bir atmosfere imkan sağlamasını istediğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.