BM’de Papa’ya görülmemiş ilgi

BM’de Papa’ya görülmemiş ilgi

Birleşmiş Milletler’in (BM) New York’taki Genel Merkezi’ni ziyaret eden Papa Francesco, hiçbir devlet yetkilisine gösterilmemiş ilgi ve saygıyla karşılandı.

Sabahın erken saatlerinde önce BM binasının önünde bulunan üye ülkelerinin bayraklarının olduğu yere Vatikan bayrağı çekildi. Törensiz yapılan bu bayrak çekme olayından yaklaşık 2 saat sonra Katoloik dünyasının manevi lideri Papa Francesco, BM Genel Merkezi’ne geldi. Birçok koruma araçlarının arasında küçük Fiat marka makam aracından inen Papa’yı, BM binasının kapısında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve diğer BM yetkilileri karşıladı.  

Papa’yı BM binası içinde 2010 yılında yaşanan Haiti depreminde bu ülkede görevi başında iken hayatını kaybeden Jean-Philippe Laberge adlı kişinin iki küçük çocuğu (6 ve 7 yaşlarında) çiçeklerle karşıladı. Papa, daha sonra Genel Sekreter’in makam odasına çıktı. Ban, pul koleksiyonu yapan Papa’ya, BM’nin tarihinde çıkarmış olduğu pullardan oluşan bir albümü hediye etti.

BM çalışanlarının giriş yaptığı lobide düzenlenen konuşma töreni için tekrar binanın giriş katına gelen Papa, önce burada terör saldırılarında ölenlerin anısına inşa edilen anıta çelenk koydu. Plaketin üzerinde ise 1984 yılında Ermeni terör örgütü ASALA tarafından öldürülen Türk diplomat Enver Ergun’un isminin yer alması dikkat çekti. Çelenk merasiminde sonra BM çalışanlara kısa bir konuşma ile seslenen Papa, daha sonra Ban ile birlikte bindiği golf aracıyla BM binasının içini dolaştı. BM Genel Sekreteri Ban’ın kısa turda Papa’ya kurum içinde bulunan fotoğrafların, anıt ve heykellerin hikayelerini anlattığı öğrenildi. Yerel saat ile 10 gibi BM Genel Kurulu’na gelen Papa, burada yaptığı uzun konuşma ile yaklaşık 3 saat süren BM ziyareti programını sonlandırdı. Ban Ki-mun Papa’yı dış kapıya kadar uğurladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.