BM, yakılan Filistinli bebek olayını şiddetle kınadı

BM, yakılan Filistinli bebek olayını şiddetle kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Batı Şeria’nın Duma köyünde Filistinli bir bebeğin yakılarak öldürülmesi olayını şiddetle kınadı.

Ban, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evini kundaklaması sonunda 18 aylık Ali Davabşeh adlı bebeğin yanarak ölmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Batı Şeria’da yaşanan olayı “terör saldırısı” olarak niteleyen Ban, yaşananları da şiddetle kınadığını ve sorumlularının adalete teslim edilmesini istedi.

Ban, kundaklama olayında Ali Davabşeh’in ebeveynleri ile ve dört yaşındaki kardeşinin yaralandığını hatırlatılarak, Davabşeh ailesine acil şifa dileklerini sundu.

BM Genel Sekreterliği sözcülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kanunsuz yerleşim ile takip edilen yanlış uygulamaların böyle korkunç olayları beraberinde getirerek, sorumluları ceza almaktan kurtardığına vurgu yapıldı.

İsrail’in yasa dışı yerleşim politikalarını sürdürmesi ve Filistinliler’e ait evlerinin yıkılmasıyla oluşan tehlikeye dikkat çeken açıklamada, bu sürecin her iki tarafında şiddeti ve aşırılığı körüklediği dile getirildi. Bu durumun hem İsrail devletini hem de Filistin halkının meşru taleplerini tehdit eder duruma dönüştürdüğü aktarılan BM açıklamasında, Genel Sekreter’in barış yolunda tarafların cesur adımlar atmaları yolunda teşvik ettiği belirtildi.

Genel Sekreter açıklamasında daha fazla can kaybının yaşanmaması için mevcut gerilim ortamının düşürülmesi çağrısında da bulundu.

Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verilen Filistinli ailenin evinde 18 aylık çocuk yanarak hayatını kaybetmişti. Ali Davabşeh adındaki bebeğin anne babasıyla birlikte dört yaşındaki ağabeyi de hastanede yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.