BM: Türkiye Nusaybin’i ağır silahlarla yıktı

BM: Türkiye Nusaybin’i ağır silahlarla yıktı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra’ad Al Hussein, Türkiye’ye yönelik çok ağır ithamda bulundu.

Hussein, uydu görüntülerinden yaptıkları incelemede Türkiye’nin ağır silahlarla Nusaybin’in büyük bir bölümünü yıktığını söyledi.

BM İnsan Hakları Konseyi 32. Oturumları İsviçre’nin Cenevre kentinde başladı. Cenevre’deki oturumlar 1 Temmuz’a kadar sürecek. Oturumun açılış konuşmasında Zeid Ra’ad Al Hussein, Türkiye’nin Mardin’in Nusaybin ilçesinde ağır silahlar kullandığını ve uydu görüntülerden bakıldığında kentin büyük bir bölümündeki binaların tamamen yıkıldığını söyledi.

Türkiye’nin kendisine gönderdiği kişisel daveti memnuniyetle karşıladığını kaydeden Hussein, “Türkiye’nin güney doğusunda uluslararası hukuk ve yaşam hakkı ihlali konusunda daha öncede bir çok kez açıklama yaptık ve kaygılarımızı dile getirdik. Çok sayıda raporlar gelmekte. Ofisime bağlı birimin oraya gidip inceleme yapabilmesinin önünün açılmasını talep ediyoruz” dedi.

Sığınmacı konusunda Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki anlaşmaya da değinen Hussein, AB ve Türkiye’nin insan haklarına uygun hareket etmesi çağrısında bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.