BM Suriye raporunu yarın açıklıyor

BM Suriye raporunu yarın açıklıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye’de 21 Ağustos’ta yaşanan kimyasal silah saldırısına ilişkin sürdürdüğü araştırma sonucunu yarın açıklıyor.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’nin Suriye’deki kimyasal silah saldırısı ile ilgili hazırlanan raporu yarın sabah BM Güvenlik Konyesi’ne (BMGK) sunacağı ve BMGK üyelerini yapılan çalışma ile ilgili bilgilendireceği ifade edildi. Ban’ın BMGK’yı bilgilendireceği toplantının basına kapalı gerçekleşeceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Ban’ın Konsey’e yapacağı bilgilendirme toplantısından sonra gazetecilere rapor ile ilgli açıklamada bulunacağı da duyuruldu.

Suriye’de kimyasal silah saldırılarını araştırmakla görevli BM heyeti başkanı Prof. Dr. Ake Sellström’ün öncülüğünde hazırlanan rapor ile ilgili Genel Sekreter Ban’ın BM Genel Kurulu üyelerine de bilgi vereceği ifade edildi. Açıklamada rapora yarın sabahdan itibaren www.un.org/disarmament internet adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

 

BM heyeti 21 Ağustos’ta Gouta’daki kimyasal silah saldırılarını üç gün süre ile inceledi ve elde ettiği delilleri de Avrupa’da çeşitli laboratuvarlarda tetkik ettikten sonra raporu hazırladı. Muhaliflerin kontrolünde bulunan Gouta’ya Beşşar Esed güçleri tarafından yapıldığı belirtilen kimyasal silah saldırısında bin 429 kişi yaşamını yitirmişti.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.