BM raporu: 2014 Irak’ta son altı yılın en kanlı senesi oldu

BM raporu: 2014 Irak’ta son altı yılın en kanlı senesi oldu

Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre geçtiğimiz yıl Irak’ta yaşanan can kaybı ve yaralanmalar açısından son 6 seninin en kanlı yılı oldu.

Geçtiğimiz yıl Irak’ta yaşanan saldırılarda ölen ve yaralanan sivillerin sayısının 35 bini bulduğu bildirildi. BM Irak için Yardım Misyonu (UNAMI) tarafından haftasonu açıklanan raporda ülkede yaşanan son altı yılın en kanlı senesine mezhep çatışmaları ve IŞİD terör örgütünün saldırıların yol açtığı ifade edildi.

Rapora göre geçtiğimiz yıl Irak’ta yaşanan olaylarda 12 bin 282 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 23 bin 126 kişi olarak kaydedildi. Irak kolluk güçlerinde geçen yıl yaşanan can kaybının 421, yaralı sayısının ise kişi olduğu kaydedildi. Rapor ayrıca her ay ortalama 484 sivilin saldırı ve çatışmalarda hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Irak Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, Irak halkının şiddet ve terör saldırılarından dolayı acı çekmeye devam ettiğini söyledi.

Raporun, kurbanların ifadesi, kurban yakınları, tanıklar, sağlık personeli, toplumun ileri gelenleri, dini ve sivil liderlerin yanı sıra basında çıkan haberler ile devlet kayıtlarından elde edilen bilgilerle hazırlandığı belirtildi. UNAMI, raporda yer alan bilgilerin ölü ve yaralı sayısını tam olarak yansıtamayabileceğine de dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.