BM, Özgecan Aslan cinayetini kınadı

BM, Özgecan Aslan cinayetini kınadı

Türkiye’yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayeti Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da kınadı.

BM Kadının Güçlendirilmesi ve Cinsiyet Eşitliği bölümüyle Dünya Nüfus Fonu (UNFPA) ortak bir basın açıklaması yaparak, Türk hükümetini kadına şiddete karşı ‘sıfır tolerans’a çağırdı.

Türkiye’de her beş kadından ikisinin fiziksel şiddet ya da tacize maruz kaldığına da dikkat çeken açıklamada kadına karşı şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğu vurgulandı. Türkiye’nin 2012 yılında düzenlenen İstanbul Kongresi’nde kadına karşı şiddetle mücadeleyi içeren uluslararası Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ne imza attığını hatırlatan BM, yetkilileri bu sözleşmeyi etkin bir şekilde uygulamaya çağırdı.

BM’nin Özgecan Aslan cinayetini protesto amacıyla sokağa dökülen binlerce insana destek verdiğini belirten açıklamada, “Bu korkunç cinayeti kınıyoruz ve kadınlara, kız çocuklarına karşı şiddete ‘Hayır’ demek için sokağa dökülen binlerce insanın dayanışmasına ortak oluyoruz” denildi.

İstanbul Kongresi’nin yalnızca kadına karşı şiddeti önlemek için değil aynı zamanda kadınlara karşı uygulanan her türlü ayrımcılığın önlenmesini öngördüğünü hatırlatan  açıklamada, “‘Kadına Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi’  (CEDAW) sözleşmesi dünya standartlarına uygun bir içeriğe sahip. Eğer bu sözleşme uygulanırsa, dünya kadınlar için daha güvenli bir yer haline getirilmesinde etkili bir araç olacaktır” ifadesine yer verildi

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.