BM misyonu Şam’da 60 yanmış cesed buldu

BM misyonu Şam’da 60 yanmış cesed buldu

Şam’da en az 60 ceset bulundu; muhalif kaynaklar cesetleri Şam’ın dışındaki bir mahallede bulduklarını söylüyor.

Aynı kaynaklar, cesetlerin hükümetin giriştiği bir katliamın eseri olduğuna inanıyor. Kalitesi yüksek olmayan bir video kayıtta cesetler görülüyor. Görüntüdeki bedenlerin yanmış olduğu görülüyor; ölülerin ellerinin arkada bağlı olduğu da görülüyor.

Muhalif kaynaklar cesetleri dün bölgedeki bir atık merkezinde bulduklarını söledi. Cesetlerin ortaya çıkarılışı ile BM’nin Suriye’deki gözlem misyonuna son verme kararını açıklaması aynı sıraya rastlıyor.

BM Güvenlik Konseyi’nin Fransa adına başkanlığını yürüten Gerard Arud görev süresinin uzatılması için gereken koşulların yerine gelmediğini belirtti.

BM, bunun için hükümetin ağır silahların kullanımının son bulmasını ve şiddet seviyesinde önemli bir düşüş yaşanmasını şart koşuyordu.; BM, bu koşulların oluşmadığını bildirdi.

ANNAN YERİNE BRAHİMİ GELDİ

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin sözcüsü, Kofi Annan’ın istifasıyla boşalan konuma Lakdar Brahimi’nin getirildiğini açıkladı. Brahimi, BM ve Arap Birliği’nin uluslararası Suriye özel temsilcisi olarak görevinden bu ay sonunda ayrılacağını açıklayan Kofi Annan’ın yerine geçecek.

BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Suriye’de savaşan taraflar arasında uzlaşma sağlama çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. Suriye ordusu ve isyancıların kağıt üzerinde kabul ettiğini söylediği ateşkes uygulamaya konulamadı.

Çatışmalar son olarak Suriye’nin ikinci büyük şehri Halep’te yoğunlaşmış durumda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.