BM Kıbrıs Özel Danışmanı: İki tarafla da uzlaştık

BM Kıbrıs Özel Danışmanı: İki tarafla da uzlaştık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 69. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul çalışmaları kapsamında geldiği New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Kıbrıs Özel Danışmanı’nıyla görüştü.

Toplantı sonunda kısa bir açıklama yapan Özel Danışman Espen Barth Eide, Kıbrıs’ta görüşmelerin daha ileri boyutlara taşınması noktasında iki tarafla da uzlaştıklarını açıkladı. Müzakerelerde üçüncü aşama olarak ifade edilen görüşmelere iki hafta sonra başlayacaklarını belirten Eide, “Kıbrısa geri döndüğüm zaman köprü olacak bazı tekliflerde bulunacağım. Müzakerelerde fasıl fasıl ilerlememiz gerekecek. İki tarafla da bunun detayını görüşeceğim. Mevcut olandan daha ileriye gideceği konusunda ümitvarım’’ dedi.

Maraş’ın müzakerelerde temel mesele olmadığını kaydeden Eide, “Ben şu an daha temel sorunların çözümü için odaklanıyorum. Kişisel önceliğim müzakere yoluyla adayı yeniden birleştirmek. Genel Sekreter bu konuda son derece net. Anlaşmazlıkların özüne inerek odaklandığımız konularda hızlı mesafe almak istiyorum” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.