BM, Irak halkı için 173 milyon dolar yardım istedi

BM, Irak halkı için 173 milyon dolar yardım istedi

Birleşmiş Milletler (BM), Irak’ta devam eden kargaşa nedeniyle bir milyon 260 bin insanın yaşadığı mağduriyeti giderebilmek için acilen 173 milyon 100 bin dolar tutarında yardım istedi.

BM tarafından yapılan açıklamada, kış mevsiminin bölgede kendisini göstermeye başladığı hatırlatılarak, soğuk havaların iyice bastırmadan ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. 2014 yılının ocak ayından bugüne kadar da Irak’ta 1.9 milyon insanın evini terk etmek zorunda kaldığı belirtilen açıklamada, bu insanların yüzde 50’sine yakının Kuzey Irak’a sığındığını ve burada kış şartlarının sert geçtiği dile getirildi.

BM’nin Irak’taki İnsani Yardım Koordinatörü Jasqueline Badcock, ‘‘Daha çok acil kaynağa ihtiyacımız var. Kış ülkenin birçok yerine geldi ve evsizler aşırı yağış, şiddetli rüzgar ile soğuk hava şartlarından ciddi olarak etkilenmeye başladı’’ dedi.

BM, yüzbinlerce Iraklı evsizin açık hava şartları ile okullar, gayri resmi kuruluşlar, tamamlanmamış binalar, kamu binaları gibi sağlıksız ortamlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade etti, acil olarak 516 bin insanın çadır, sıcak yemek, giyim, ısıtma, yemek pişirme ve yakıt gibi hizmetlere ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Yetkililer, bu kış ayında Irak’ta 1.1 milyon çocuğun akut solunum yolu enfeksiyonu ve kronik hastalık nedeniyle sağlık sorunları yaşayacağını tahmin ettiklerini açıkladı. Kurum ayrıca evsiz Iraklıların yüzde 50’sinin tıbbi yardıma ihtiyaç duyacağını öngördüklerini dile getirdi.

BM’nin Irak İnsani Yardım Koordinatörü Badcock, yardımların acilen ellerine ulaşması gerektiğini beirterek, “225 bini çocuk olmak üzere en az 450 bin insan için ayakkabı ve kışlık elbiseye acilen ihtiyaç var” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.