BM Güvenlik Konseyi’nden Türkiye’yi rahatlatan açıklama

BM Güvenlik Konseyi’nden Türkiye’yi rahatlatan açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Türkiye’den Suriye’ye yabancı savaşçıların geçişi ve silah gönderilmesine karşı herhangi bir önlem ya da tasarı üzerinde konuşmadıkları öğrenildi.

New York’ta BM Genel Merkezi’nde yaptığı toplantı da Konsey, Suriye’de yaşanan terör olaylarını ele aldığı açıklandı.

BM Güvenlik Konseyi’nin Ocak ayı dönem başkanılığını yürüten Uruguay Daimi Temsilcisi Elbio Rosselli, basına kapalı gerçekleştirilen oturumda Suriye’de yaşanan terör olaylarının masaya yatırıldığını söyledi.

Bir gazetecinin Türkiye’den Suriye’ye silah gönderilmesi, yabancı savaşçıların geçi gibi iddialar ile Konsey’in bunlara karşı bir önlem veya tasarı konusunu gündemine alıp almadığını sordu. Büyükelçi Rosselli, yabancı savaşçılar ile silah gönderilmesi konusunun tartışıldığını dile getirdi. Ancak Rosselli, yabancı savaşçılar ile Suriye’ye silah gönderilmesine karşı Konsey’in bir önlem veya tasarı üzerinde konuşmadığını açıkladı.

Bir başka gazetecinin Rusya’nın Konsey’e Türkiye’yi Suriye’ye silah göndermekle suçladığı mektubu iddialarının doğru olup olmadığı sorusuna da Rosselli, böyle bir mektup almadıklarını ifade etti. Rosselli, toplantıda yalnızca Suriye’deki terör olaylarının tartışıldığını yineledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.