BM gibi Türkiye’nin de Genel Kurul’da gündemi Suriye olacak

BM gibi Türkiye’nin de Genel Kurul’da gündemi Suriye olacak

Birleşmiş Milletler’in genel kurul açılışında Türkiye’nin gündeminde Suriye ve son dönemde artan terör hadiseleri var.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AK Parti kongresi nedeniyle son anda katılmaktan vazgeçtiği genel kurulda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil edecek. Kanada’dan New York’a geçen Davutoğlu hem ikili temasları hem de katılacağı toplantılarda Hz. Muhammed’e (sas) hakaret içeren film ve karikatürler ile sonrasında yaşanan gelişmelere de değinecek. Türk bakan bir kez daha Suriye’deki katliama dikkat çekerek uluslararası camianın harekete geçmesini isteyecek. Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısının 100 bine yaklaştığına dikkat çekecek Davutoğlu, bu yükün uluslararası camia tarafından paylaşılmasını isteyecek.

Neredeyse tüm diplomatik seçenekler denenmesine rağmen Esed rejiminin katliamlara son vermediğini hatırlatacak olan Ahmet Davutoğlu, halkın korunması için Suriye içinde güvenli bölgeler oluşturulmasının önemini vurgulayacak. Davutoğlu isim vermeden Esed rejimine destek veren başta İran olmak üzere Irak ve Rusya’yı eleştirecek.

Dışişleri Bakanı terör örgütü PKK’nın son dönemdeki artan saldırılarını da gündeme getirecek. PKK’nın bazı uluslararası güçler tarafından desteklendiğini kaydederek, terör örgütüne karşı gerekenin yapılmasını talep edecek. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (sas) hakaret içeren film ile karikatürler ve sonrasında yaşananlar da Davutoğlu’nun önemli gündem maddelerinden olacak. Türk bakan inanca açık saldırının düşünce özgürlüğü olamayacağını vurgulayarak bunların bir provokasyon olduğuna dikkat çekecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.