BM Genel Sekreteri: Yemen’de hemen ateşkes ilan edilmeli

BM Genel Sekreteri: Yemen’de hemen ateşkes ilan edilmeli

Yemen’de devam eden krizin politik yoldan çözümlenmesi gerektiğini yenileyen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, kendisinin de sorunun giderilmesi için devreye gireceğini dile getirdi.

Yemen’deki çatışmaların bir an önce durmasını talep eden Genel Sekreter, “Geçtiğimiz hafta Washington DC de bulunan Ulusal Basın Klubü’nde yaptığım açıklamada da dile getirmiştim. Yemen’de acil olarak ateş kes ilan edilmeli diye. Koalisyonun, BM Güvenlik Konsey’nin son kabul ettiği tasarı ile uyumlu olan açıklamasında krizin politik yönden çözümüne yönelik ifadelerini memuniyetle karşılıyorum. Bunların yanı sıra koalisyon güçlerinin sivillerin korunması, ihtiyaç sahibi Yemen halkına insani yardımların ulaştırılması konusunda yaptığı çağrıyı da memnuniyetle karşıladığımı bildirmek isterim” dedi.

Suudi Arabistan Kralı’nın Yemen’e insani yardım için 274 milyon dolar bağışta bulunduğunu hatırlatan Ban, Yemen’deki krize bu tür insani yaklaşımların artması ve ülkedeki tüm çatışmaların da durmasını umut ettiğini dile getirdi.

Ban, kendisinin Yemen’deki krizin sona erebilmesi için devreye girmeyi planladığını ve bu bağlamda BM’nin Yemen özel temsilcisinin kendisine sunacağı raporu beklediğini de söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.