BM Genel Sekreteri Ban, Muhammed Ali için taziye yayınladı

BM Genel Sekreteri Ban, Muhammed Ali için taziye yayınladı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, hayatını kaybeden Muhammed Ali için taziye mesajı yayınladı. Ban mesajında duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “O yalnızca boksta efsane değil barış ve eşitlikte de dünya şampiyonuydu” dedi.

Ailesi, yakınları ve dünyanın her bir köşesinde bulunan Ali taraftarlarına başsağlığı dileyen Ban, “Sevimlilik, zekanın, zarafetin eşsiz kombinasyonuydu. İnsanlık için dünyanın daha iyi bir yer olabilmesi için ringleri kullandı” diye konuştu.

Ali’nin 1998 yılında Birleşmiş Milletler adına Barış Elçisi olarak çocuklara ve çatışmaların yaşandığı insanlara destek amacıyla dolaştığını hatırlatan Ban, bu şekilde efsane ismin insanlar ve milletler arsında uzlaşmayı teşvik etmeye çalıştığını hatırlattı. Ban, “O (Ali) bu görevi üstlenmeden önce de 1970 yılında Birleşmiş Milletler’e gelerek ırk ayrımı ve ırkçılığa karşı kampanya başlatmak istedi” dedi.

2012 Londra Yaz Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninde olimpiyat bayrağını “Sayın Ali ile birlikte taşımak onur vericiydi” diyen Ban, Ali’nin mizah yeteneğini insanları biraraya getirmek için kullandığını ifade etti.

Ban son olarak, “Birleşmiş Milletler’in geçen yüzyılda kendisini insanlığa ve barışa adamış birisinden istifade etmiş olmasından dolayı onur duyuyorum” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.