BM Genel Sekreter: Tutuklamalar ciddi endişe verici

BM Genel Sekreter: Tutuklamalar ciddi endişe verici

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin tutuklanmasına yönelik “ciddi endişe verdi” diye tepki gösterdi.

BM Genel Sekreteri Ban, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Genel Sekreteri Christophe Deloireile yaptığı görüşmede Özgür Gündem için nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve yazar Ahmet Nesin’in tutuklanmasının “büyük endişe verdi” diye tutuklanmalar tepki gösterdiği ifade edildi.

Bianet’te yer alan haber göre, Ban, görüşmede tutuklananların derhal serbest bırakılması gerektiğini söylediği de dile getirildi.

RSF, Önderoğlu, Korur-Fincancı ve Nesin’in 20 Haziran’da “terörizm propagandası” iddiasıyla tutuklanması üzerine güçlü bir uluslararası koalisyon oluşturulduğunu açıkladı.

Önderoğlu, Korur-Fincancı ve Nesin’in tutuklanmasına Avrupa Birliği ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı da tepki göstermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.