BM, Esed’den kimyasal saldırı iddialarını araştırmak için resmi izin istedi

BM, Esed’den kimyasal saldırı iddialarını araştırmak için resmi izin istedi

Birleşmiş Milletler (BM), Şam kırsalında önceki gün kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmak için Suriye hükümetinden resmi izin istedi. BM’nin Suriye’den araştırma talebine binaen yarın BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane’nin Şam’a gideceği öğrenildi.

BM’nin New York’taki genel merkezinde yapılan günlük basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine BM Genel Sekreteri sözcü yardımcılarından Eduardo del Buey, kurumun Şam hükümetine resmi başvurusu yolundaki haberleri doğruladı. Sözcü yardımcısı, “Suriye hükümetine izin için resmi başvuru yapıldı. Ban (Genel Sekreter Ban Ki-mun), bir an önce olumlu cevap verilmesini bekliyor” dedi.

Eduarda ayrıca Genel Sekreter Ban’ın olayın geciktirilmeden araştırılmasını için de Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane’e Şam’a gitmesi yolunda direktif verdiğini açıkladı.

RUSLAR: ŞAM TAM İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Rusya’nın İngilizce yayın yapan Russia Today (RT) gazetesinde çıkan habere göre Suriye hükümetinin kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin BM heyeti ile tam işbirliğine gideceği ileri sürüldü. Haberi ismini açıklamayan Rus diplomatlara dayandıran RT,  Esed yönetiminin vakit geçirilmeden Şam kırsalında kullanıldığı ileri sürülen kimyasal silah kullanımını araştırmasını istediğini iddia etti.

 

RT’nin haberi BM tarafından teyid edilmedi. Suriye’nin Şam kırsalında yaşanılan olayın araştırılması için henüz bu ülkede bulunan 20 kişilik BM heyetine böyle bir talep ya da izin iletilmediği öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.